12 november 2021

Wist u dat minder dan 3% van de sloopmaterialen hoogwaardig hergebruikt wordt binnen de bouwsector? Dit resulteert in verspilling van goed herbruikbare materialen, terwijl schaarste van primaire grondstoffen mondiaal toeneemt. Zonde wat ons betreft!

Uitnodiging strategische sessie hoogwaardig hergebruik in de bouwsector

Hierom slaan studenten van de TU Delft en Avans Hogeschool de handen ineen om materiaalstromen van gebouwen circulair te maken. Momenteel wordt er gewerkt aan een circulair ketenconcept waarmee zij beogen om de cirkel voor hoogwaardig hergebruik van bestaande gebouwonderdelen te sluiten. Uw bijdrage binnen dit traject heeft fundamentele waarde voor het verloop van dit onderzoek en toepasbaarheid in de praktijk.

Bent u vastgoedeigenaar en heeft u gebouwen in uw bezit die in de komende 10 jaar gesloopt gaan worden? Sluit dan aan bij de strategische sessie: 'Hoogwaardig hergebruik in de bouwsector' op donderdag 2 december 2021 van 12.00 tot 13.00 uur. Tijdens deze sessie presenteren de betrokken studenten hun onderzoek dat zich richt op het optimaliseren van hergebruik van bestaande gebouwen. Zij bespreken hun aanpak en doen handreikingen hoe u zelf aan de slag kunt gaan met hergebruik binnen uw organisatie.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • De uitdaging (klimaatdoelstellingen en materiaalverspilling.
  • Introductie en aanpak onderzoek.
  • Vragen en dialoog.
  • Wat kunt u voor ons betekenen?
  • Wat brengt het u?   

Aanmelden is mogelijk door een mail te sturen naar: jeroen.prop@nebest.nl.