• 30 mei 2024
  • 12.00-16.30 uur

Schadeherkenning, onderzoek en herstel van hout en metselwerk

Hout en metselwerk zijn veelgebruikte materialen in de bouw, infra, industrie en waterbouw. Hoewel gekenmerkt door hun degelijkheid worden deze materialen blootgesteld aan diverse invloeden als weersomstandigheden en overbelasting. Dit kan leiden tot versnelde degradatie en een verkorte levensduur. Het tijdig vaststellen én duurzaam herstellen van schades, om vervolgschades en/of grotere constructieve problemen te voorkomen is een cruciaal onderdeel in het beheer en onderhoud van constructies.

Tijdens deze sessie gaan we aan de hand van praktijkvoorbeelden en casestudy’s dieper in op schadeherkenning aan hout en metselwerk. Daarnaast bieden we inzicht in de verschillende (non-)destructieve onderzoekstechnieken die toegepast worden bij hout- en metselwerkconstructies. Tot slot behandelen we duurzame herstelprincipes. Tussen de inhoudelijke presentaties door verzorgen we een rondleiding door ons eigen materiaalkundige laboratorium. Na afloop is er de gelegenheid om te netwerken met onze specialisten en mededeelnemers uit de sector.

Praktische informatie

Leerlijn: Materiaalkunde
Onderwerp: Schadeherkenning, onderzoek en herstel van hout en metselwerk
Datum: 30 mei 2024
Tijdstip: 12.00-16.30 uur (lunch wordt verzorgd)
Locatie: Marconiweg 2, Vianen
Kosten: Uit iedere leerlijn kan p.p. één sessie gratis worden bijgewoond. Iedere daaropvolgende sessie kost €150,- ex. Btw.
Sprekers: Hendrik-Jan Cassee, Patrick van de Ven, Stefan de Jager, Mark Lodema