• 8 okt 2024
  • 12.00-16.30 uur

Brandveiligheid van bestaand vastgoed

Voorkom gevaarlijke situaties met de kennissessie brandveiligheid van bestaand vastgoed.

De bouwregelgeving ten aanzien van brandveiligheid is in de loop der tijd ingrijpend veranderd. Hierdoor is het goed mogelijk dat een bestaand gebouw niet meer (volledig) voldoet aan het minimale brandveiligheidsniveau zoals gesteld in het vigerende Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl). Het is daarom verstandig om van oudere bouwwerken de brandveiligheid te beoordelen. Als gebouwbeheerder bent u verantwoordelijk voor de brandveiligheid van uw bouwwerk. Met het uitvoeren van een quickscan brandveiligheid en het nemen van de juiste maatregelen zorgt u dat u voldoet aan wet- en regelgeving en worden brandgevaarlijke situaties voorkomen.

In de kennissessie brandveiligheid van bestaand vastgoed combineren we theorie met voorbeelden uit de praktijk. Eisen die gelden vanuit wet- en regelgeving worden, mede door middel van praktijkvoorbeelden, besproken. Ook wordt ingegaan op het inspecteren en de uitvoering van brandveiligheidsvoorzieningen. Tussen de inhoudelijke presentaties door verzorgen we een rondleiding door ons eigen materiaalkundige laboratorium. Na afloop is er de gelegenheid om te netwerken met onze specialisten en mededeelnemers uit de sector.

Praktische informatie

Leerlijn: Bouwfysica
Onderwerp: Brandveiligheid van bestaand vastgoed
Datum: 8 oktober 2024
Tijdstip: 12.00-16.30 uur (lunch wordt verzorgd)
Locatie: Marconiweg 2, Vianen
Kosten: Uit iedere leerlijn kan p.p. één sessie gratis worden bijgewoond. Iedere daaropvolgende sessie kost €150,- exclusief btw.
Sprekers: Lesly Ignatius, Petra Kapteijn – van Hennik, Chris Renes, Rens Meijs