15 februari 2018

Vanaf de opening van de P+R Breukelen in 2014/2015 is het gebruik een groot succes. Al snel werd duidelijk dat de P+R uitgebreid moest worden.

pr breukelen P+R infra parkeer.jpg

In opdracht van Goedopweg, het samenwerkingsverband van regionale overheden en werkgevers, heeft Nebest de planvoorbereiding en engineering van deze uitbreiding verzorgd. Uitgangspunt was een sociaal veilig terrein met behoud van zoveel mogelijk groen.

In de voorbereiding heeft Nebest met het ontwerp van de uitbreiding rekening gehouden met de wensen van diverse stakeholders, waaronder Goedopweg, de brandweer (tewaterlaatplaats) en de gemeente Stichtse Vecht (verlichting, geluidsscherm en beveiligingscamera’s). De P+R in Breukelen is uitgebreid met 89 extra parkeerplaatsen. Totaal kunnen er nu 704 auto’s gratis parkeren. Belangrijk in het ontwerp is de verdere uitbreiding van de waterpassende bestrating met hieronder de juiste fundering ten behoeve van de afwatering. In nauw overleg heeft Nebest met Goedopweg, gemeente Stichtse Vecht en de brandweer het project succesvol afgerond. Onlangs is het project naar volle tevredenheid opgeleverd en is de uitbreiding P+R Breukelen in gebruik genomen.

P+R Breukelen vergroot en verbeterd