Unieke samenwerking en kennisuitwisseling tussen HTA en Nebest

Onlangs kwam Henderson Thomas Associates LTD (HTA) uit het Verenigd Koninkrijk bij ons op bezoek in Vianen. Dit bezoek was een resultaat van maandenlang waardevol contact met het Britse bedrijf. HTA, dat gespecialiseerd is in niet-destructief onderzoek en advies, kwam langs voor een kennismaking op kantoor, rondleiding in ons laboratorium én bezoek aan één van onze projecten waarbij ultrasoonmetingen met onze recent aangeschafte Pundit werden verricht.

Eerste contact met HTA

Eerder dit jaar ontvingen we een projectvraag voor het doormeten van voorspankanalen om holtes te detecteren. Tot voorheen was er geen partij in Nederland die een dergelijke vraag kon oppakken en ontbrak het in ons land aan geschikte apparatuur hiervoor. Om de opdrachtgever toch een antwoord op de onderzoekvraag te kunnen geven, besloten onze specialisten na te gaan welke meetapparatuur hier beschikbaar voor is. Zodoende viel hun oog op de Proceq Pundit PD8050 Pulse Echo, waarmee schades en gebreken gedetecteerd kunnen worden die aan het oppervlak niet zichtbaar zijn.

Via newa en Proceq werd contact gelegd met HTA, dat ruimschoots ervaring heeft met deze apparatuur, en werd er voor het eerst kennisgemaakt met Andy McLeod, Associate Director van HTA. Deze kennismaking gaf uiteindelijk de doorslag om zelf de Pundit aan te schaffen.

 

Bezoek in Nederland

Het contact met HTA bleef echter niet bij één online kennismaking. Het afgelopen halfjaar heeft maandelijks overleg met de Britse partij plaatsgevonden waarin wederzijds kennis werd uitgewisseld en van elkaars ervaringen werd geleerd. Al snel werd besloten om, indien de gelegenheid zich voordeed, bij elkaar langs te gaan en gezamenlijk een project uit te voeren.

Die gelegenheid deed zich onlangs voor. Op 21 november kwam Andy McLeod naar Vianen om mee te lopen bij een van onze projecten, waarbij de vraag was of we aan de hand van ultrasoononderzoek konden bepalen of er holtes aanwezig waren in voorspankanalen van een kokerbrug. Met de Pundit werd dit onderzoek uitgevoerd en zijn daadwerkelijk holtes in voorspankanalen gelokaliseerd. Na het succesvol afronden van het project bezocht McLeod nog ons kantoor in Vianen voor een nadere kennismaking en kreeg hij een rondleiding in ons laboratorium.

Vervolgstappen

Om de ontwikkelingen en samenwerking gaande te houden, gaan twee betonspecialisten van Nebest in week 50 op bezoek bij HTA. Gedurende drie dagen zijn zij te gast bij de Britten, waarbij ze in Glasgow een interne cursus zullen volgen en een vergelijkbaar project in Sheffield gaan uitvoeren.

Wij kijken uit naar dit vervolg en de verdere resultaten van deze waardevolle internationale samenwerking!

Bekijk onze recente projecten

Meer projecten

Nebest ondersteunt bij vervanging voegovergangen Tholensebrug

Tholen

Nebest ondersteunt bij groot onderhoud Kiltunnel

Dordrecht

Nebest inspecteert geliefde blikvanger Den Helder: vuurtoren Lange Jaap

Den Helder