Verplichte keuring bestaande bouwwerken vanaf 1 juli 2024

Vanaf 1 juli 2024 zijn eigenaren van grote, publiek toegankelijke gebouwen verplicht een periodieke keuring van de constructieve hashtag veiligheid uit te voeren volgens NTA 8790. Dit is op 12 april gepubliceerd in de Staatscourant. De wettelijke verplichting is opgenomen in Besluit bouwwerken leefomgeving.

Voor welk type gebouwen geldt deze verplichting? Op welke manier en door welke partij moet je de periodieke beoordeling laten uitvoeren? Vóór wanneer en hoe vaak? Lees het in deze flyer!

Samenwerking IMd en Nebest

Al ruim 10 jaar werkt Nebest samen met IMd Raadgevende Ingenieurs op het gebied van de herbeoordeling van bestaande constructies. Samen zijn wij gekwalificeerd om de gevraagde keuringen uit te voeren. De constructieve expertise van IMd en de materiaalkundige kennis van Nebest vullen elkaar perfect aan.

We beschikken over gecertificeerde inspecteurs en constructeurs en eigen reken-, meet- en laboratoriumfaciliteiten. In diverse projecten hebben we nuttige ervaring opgebouwd, zoals Laan van NOI, Tijdelijke Huisvesting Tweede Kamer, Van Gendthallen en Stadskantoor Tilburg.

Benieuwd naar wat Nebest en IMd voor uw situatie kunnen betekenen? Ga naar onze website of neem contact op met Wouter van den Berg (06 283 542 18) of Rob Stark (06 450 218 63).

Instorting tribunedak AZ-stadion

3 mei 2024

Werken bij Projectmanagement: Kristel Bartelink

25 april 2024

Combinatie Royal HaskoningDHV/Nebest wint raamovereenkomst Werven Utrecht

24 april 2024

Doeverense Sluis wint sluizenprijs 2024