3D-visualisatie kademuur Langbroek

Het dorp Langbroek in de gemeente Wijk bij Duurstede staat bekend om zijn vele kastelen, die voornamelijk langs de rivier Langbroekerwetering staan. Langs diezelfde rivier in Langbroek is eerder dit jaar geconstateerd dat een kademuur tekenen vertoont van verzakking, waardoor de muur onstabiel is verklaard. Gezien de situatie kan de kademuur niet versterkt of hersteld worden, de constructie zal dus vervangen moeten worden.

De 3D-visualisatie

De specialisten van Nebest zijn betrokken geweest bij dit project voor de voorbereiding en engineering, voorafgaand aan het vervangen van de kademuur. Dit omvatte onder andere diverse vooronderzoeken, geotechnische berekeningen, projectbegeleiding en het opstellen van het definitieve ontwerp en de bestektekeningen.

Omdat de kademuur tot een Rijksbeschermd dorpsgezicht behoort, is het belangrijk dat in de nieuwe situatie het karakter en de uitstraling van de constructie behouden blijft. Om hier op voorhand een beter beeld van te kunnen bieden, heeft Nebest-collega Huub Swank 3D-visualisaties van de nieuwe situatie gerealiseerd. Deze visualisaties zijn onder andere gebruikt tijdens bewonersavonden om belanghebbenden te informeren.

“Een pragmatische manier van werken met een mooi en doeltreffend resultaat, in niet al te veel tijd!” aldus Huub.

Bekijk onze recente projecten

Meer projecten

Nebest ondersteunt bij vervanging voegovergangen Tholensebrug

Tholen

Nebest ondersteunt bij groot onderhoud Kiltunnel

Dordrecht

Nebest inspecteert geliefde blikvanger Den Helder: vuurtoren Lange Jaap

Den Helder