Nebest breidt diensten uit met ecologisch specialisme

Sinds 2018 is Moniek van Geem werkzaam op de afdeling Inspectie & Beheer als inspecteur civiele kunstwerken binnen Nebest. Met een bachelor en master in Bos- en Natuurbeheer, een PhD in Plant-Insectinteracties én werkervaring bij een ecologisch adviesbureau, brengt Moniek binnen Nebest een hoop nieuwe ecologische expertise met zich mee.

Combinatie ecologische expertise en inspectie

Na haar carrière binnen Nebest waarbij Moniek zich ontwikkeld heeft tot inspecteur civiele kunstwerken op de afdeling Inspectie & Beheer, maakte zij een korte uitstap waarin ze haar hart volgde en zich verder specialiseerde in het werkveld van ecologie. In deze periode heeft ze zich voornamelijk beziggehouden met het opstellen van ecologische quickscans en het schrijven van ecologische werkprotocollen. Door middel van toetsing aan de Wet Natuurbescherming zette ze zich in voor de bewaking van beschermde flora en fauna. Toch miste ze de ruimte voor eigen inrichting en de ondernemersvrijheid die ze binnen Nebest had. Daarom is Moniek sinds begin 2020 weer terug bij Nebest en brengt ze nu ook relevante werkervaring op het gebied van ecologie met zich mee. “Deze ecologische werkzaamheden kunnen wij combineren met andere werkzaamheden,” vertelt Moniek, “Waar bijvoorbeeld gemeenten en provincies eerst aparte partijen inschakelden voor een bruginspectie, kunnen wij als Nebest deze opdrachtgevers optimaal bedienen door de verplichte ecologische quickscan uit te voeren in combinatie met andere werkzaamheden zoals onderhoudsinspecties aan civiele kunstwerken.”

Opgedane ecologische expertise tijdens opleidingen

In het uitvoeren van deze werkzaamheden maakt Moniek ook gebruik van de ecologische expertise die ze heeft ontwikkeld tijdens haar opleidingen. In haar bachelor en master Bos- en Natuurbeheer aan Wageningen University & Research heeft Moniek veel ecologische vakken gevolgd. Tevens volgde ze de minor Dierecologie en schreef ze scripties over het foerageergedrag van herbivoren in Zuid-Afrika en over multitrofische interacties in voedselwebben. Na afronding van haar bachelor en master heeft ze een PhD in Plant-Insectinteracties bij het Nederlands Instituut voor Ecologisch Onderzoek succesvol afgerond. In die vier jaar heeft zij verder onderzoek gedaan naar interacties tussen het verdedigingssysteem van planten, herbivore insecten en parasiterende insecten.

Fotoalbum

18 augustus 2023

Nieuw meetapparaat: de Proceq Pundit PD8050 Pulse Echo

17 juli 2023

Artikel werken bij Nebest in Beton & Staalbouw

13 juli 2023

Leidraad kwaliteitsborging en -beoordeling hergebruik