Kari Kleiss over werken bij Nebest

Kari Kleiss is sinds 1 oktober 2021 een gewaardeerde collega binnen de afdeling “Materiaalkundig Onderzoek en Advies (MOA)” van Nebest, waar ze haar passie voor beton en duurzaamheid tot leven brengt in de rol van betononderhoudskundige. In dit artikel nemen we een kijkje in haar carrière en ontdekken we wat haar werk bij Nebest zo bijzonder maakt.

De reis naar Nebest

Kari’s reis naar Nebest begon aan de Haagse Hogeschool, waar ze Civiele Techniek studeerde. Hier raakte ze geïnspireerd door een docent die haar passie voor beton heeft aangewakkerd. In diezelfde periode, medio 2014, was haar eerste kennismaking met Nebest. Toen bezochten ze met de studie het Nebest Laboratorium. “Al het betonwerk dat ik hier zag fascineerde me. Nebest heeft sindsdien altijd in mijn achterhoofd gezeten.”

Na haar afstuderen bij een aannemer werkte Kari eerst drie jaar bij een ingenieursbureau. “Hier zat ik voornamelijk achter een bureau. Omdat ik eigenlijk echt een buitenmens ben, gaf me dat niet genoeg voldoening. Gedurende deze tijd heb ik Nebest altijd gevolgd, onder andere op LinkedIn. Toen er een betonvacature vrij kwam heb ik mijn kans gegrepen en direct gesolliciteerd!”

Werken bij Nebest

Binnen Nebest houdt Kari zich bezig met alles wat met beton te maken heeft. “Een positieve impact maken met beton doet me met name goed. Beton is over het algemeen namelijk vrij belastend voor het milieu, vooral als de toepassing in de nieuwbouw. Maar bij Nebest ligt de nadruk voornamelijk op zaken als onderhouden, renoveren en hergebruik van bestaande constructies.”

 “Het werk is erg divers, zo denk ik de ene keer mee met een aannemer over betontechnologie en kom ik tijdens inspecties verschillende schadegevallen tegen op veel interessante plekken als bruggen, gebouwen, rioleringen en industriële constructies. Over het algemeen ben ik drie dagen per week op locatie en twee dagen op kantoor voor het rapporteren van de verzamelde gegevens. Het leukste vind ik wanneer een klant een probleem heeft in een constructie maar niet precies goed weet wat. Dan kunnen wij met onderzoeken helpen om structuur aan te brengen in een chaotische situatie.”

Haar werkzaamheden voert Kari uit vanuit de afdeling Materiaalkundig Onderzoek en Advies, MOA in het kort. “De dynamiek binnen ons team is erg prettig. Ik weet dat mijn collega’s altijd openstaan voor vragen. Het is mooi om af en toe met elkaar te kunnen sparren, er doen zich in het werkveld namelijk altijd wel andere en nieuwe situaties voor. Dan is het fijn om het gesprek aan te gaan met een collega die een dergelijke situatie al eens heeft meegemaakt.”

Vooruitblik

Kari kijkt met enthousiasme naar de toekomst. Ze wil blijven groeien en zich verder specialiseren in het begrijpen van en adviseren in beton. “Ik wil de komende jaren nog meer zien qua type schades en het onderhoud daarin, en daar dan ook echt dé specialist in worden. Zodat wanneer er bepaalde schadegevallen zijn, dat collega’s zeggen: daarvoor moet je bij Kari zijn! Verder is duurzaamheid een belangrijk thema voor mij en ben ik al betrokken geweest bij een aantal hergebruikprojecten. Ook bij dit soort ontwikkelingen blijf ik graag meedenken.”

6 mei 2024

Verplichte keuring bestaande bouwwerken vanaf 1 juli 2024

3 mei 2024

Werken bij Projectmanagement: Kristel Bartelink

25 april 2024

Combinatie Royal HaskoningDHV/Nebest wint raamovereenkomst Werven Utrecht