William van Praat over werken bij Nebest

Sinds september 2004 is William van Praat werkzaam op de afdeling Projectmanagement bij Nebest. Wij vroegen William naar zijn ervaringen met het werken binnen deze afdeling.

William vertelt over zijn eerste bezoek aan het kantoor van Nebest, “Het had gelijk wel zijn charmes. Bij binnenkomst moest ik over de kantoorhond heen stappen om vervolgens het gesprek aan te gaan met de directeur, die zich onopvallend tussen het personeel begaf.” De platte organisatiestructuur en ondernemingsvrijheid zijn zaken die William goed bevallen, “Wanneer je iets wil, is dit bespreekbaar en 9 van de 10 keer ook mogelijk. Zolang je er zelf genoeg energie insteekt, je ogen openhoudt en je contacten benut, kan bij Nebest eigenlijk bijna alles.”

De functies die William vervult, verschillen per project. Zo heeft hij door de jaren heen verschillende rollen vervuld. Onder andere als Lead auditor, Adviseur techniek, Contractmanager, Tendermanager, Toetscoördinator, Projectleider en Projectmanager. Dit doet hij voor diverse opdrachtgevers, zoals Rijkswaterstaat, gemeenten, provincies, waterschappen en aannemers.

Tot slot vroegen we William naar de projecten die hem het meeste zijn bijgebleven. Met een grote glimlach op zijn gezicht begon hij te vertellen: Het Solar Highways project voor Rijkswaterstaat was een mooi en indrukwekkend pilotproject waarbij geluidsschermen geïntegreerd met zonnepanelen werden geplaatst in samenwerking met ECN-TNO. Ook Closing the Loop, een initiatief waarbij viaducten worden gerealiseerd met hoogwaardig hergebruikte onderdelen, was een bijzonder project om onderdeel van te mogen zijn. Verdere projecten die zo in mij opkomen, zijn de ombouw van Randweg Eindhoven, Brugverhoging Echt, de Programmeringsinspecties 2012 en gewoonweg het goed te laten verlopen van aanbestedingen!”

Zowel William als Nebest kijken uit naar alle mooie en uitdagende projecten die de komende jaren nog zullen volgen!

9 juli 2024

Koninklijke onderscheiding voor Hanny van der Lubbe

28 mei 2024

Raamovereenkomst Ingenieursdiensten Provincie Utrecht

6 mei 2024

Verplichte keuring bestaande bouwwerken vanaf 1 juli 2024