Sjoerd van Baarsen over werken bij Nebest

Sjoerd van Baarsen is sinds augustus 2022 in dienst bij Nebest op de afdeling Constructief als projectleider. Wij vroegen Sjoerd naar zijn ervaringen binnen Nebest tot dusver.

Achtergrond

Sjoerd heeft Bouwkunde aan de Hogeschool van Amsterdam en de Technische Universiteit Eindhoven gestudeerd, met een specialisatie richting constructies. Daarna is hij aan de slag gegaan bij een kleinschalig, bouwkundig ingenieursbureau. Hier hield hij zicht vooral bezig met ontwerpen voor renovatie- en nieuwbouwprojecten. “Na een jaar of zes ervaring opgedaan te hebben, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik zocht iets waar ik me verder in de breedte kon ontwikkelen,” aldus Sjoerd. “Terwijl ik aan het oriënteren was, kreeg ik toevallig een berichtje van Nebest via LinkedIn. Zo zijn we aan de praat geraakt en ik vond direct een aantal zaken aantrekkelijk. Ten eerste dat Nebest werkzaamheden uitvoert door heel Nederland, niet alleen in de bouw maar bijvoorbeeld ook voor civiele kunstwerken. Ook het feit dat intern brede en specialistische kennis wordt gedragen, met onder andere een eigen laboratorium, vond ik erg interessant.” Zodoende startte Sjoerd in augustus 2022 bij Nebest op de afdeling Constructief.

Werken bij Nebest

De inwerkfase van Sjoerd verliep soepel, hij werd dan ook al snel op diverse projecten gezet. “Momenteel zijn het 10 à 15 projecten waarin ik actief ben, die in omvang verschillen van wat kleiner tot groot. Hierdoor zijn de werkzaamheden die ik uitvoer erg afwisselend. Van plannen opstellen tot het uitvoeren van constructieve- en schadeanalyses. Vaak gaan we ook mee op inspecties om te constateren of bepaalde schades, naast esthetisch en bouwkundig, ook eventuele gevolgen hebben op constructief vlak”.

Het project dat Sjoerd tot op heden het meeste is bijgebleven, is naar eigen zeggen een project in Gouda. Hier is een onderzoek uitgevoerd naar de restlevensduur en capaciteit van diverse kunstwerken van 70 tot 100 jaar oud. “Omdat ik zelf meer een bouwkundige achtergrond heb, was dit een nieuw type project voor mij waar ik veel geleerd heb. Bovendien hebben we met meerdere afdelingen binnen Nebest samengewerkt: Constructief, Materiaalkundig Onderzoek en het Laboratorium. Zo heb ik gelijk veel collega’s leren kennen.”

Tot slot vroegen we Sjoerd wat zijn gevoel is bij de organisatie. “Iedereen werkt erg hard hier en tijdens de pauzes wordt er juist sociaal gedaan. Dat vind ik fijn, de sfeer is overal gewoon gezellig. Er wordt ook erg veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van de medewerkers. Zo ben ik momenteel bezig met een interne betoncursus en had ik in mijn eerste weken bij Nebest mijn VCA gehaald. Daarnaast werd ik al erg snel gevraagd om mee te draaien in een kennissessie als spreker. Ook dat vind ik gewoon leuk, het houdt me scherp. Ik heb dan ook de ambitie om me breed te ontwikkelen zodat ik breed inzetbaar ben binnen de organisatie.”

15 maart 2024

Winst EDA Circular Economy in Construction Award

26 februari 2024

Raamovereenkomst Herberekeningen Bruggen en Viaducten

21 februari 2024

Nebest betrokken bij civiele inspecties gehele G4