Rob Pooters over werken bij Nebest

Rob Pooters is sinds 29 november 2022 in dienst binnen het laboratorium van Nebest als betontechnoloog. In dit artikel blikken we terug op zijn eerste maanden binnen de organisatie.

Achtergrond

In het verleden had Rob de ambitie om sportleraar te worden. Maar door blessureleed is hij destijds gestopt met zijn CIOS-opleiding. Nog twijfelend over de vervolgstappen in zijn carrière, is Rob in de betonproductie gaan werken. In de jaren die volgden heeft hij ervaring opgedaan bij diverse werkgevers in de betonwereld. Daarnaast heeft hij interne cursussen gevolgd tot betonlaborant, betontechnoloog en betononderhoudskundige. Dit bracht hem bij zijn voorgaande werkgever waar hij vooral inspectiewerkzaamheden uitvoerde: “Dit bestond vooral uit buitenwerk, wat in de zomermaanden wel eens lekker kan zijn. Maar verder is het vaak gewoon slecht weer en erg koud. Daar kan ik gewoon niet tegen, haha! Dat zette me aan het denken, zal ik misschien toch nog gaan omscholen tot leraar? Ik ben er destijds natuurlijk ook maar per toeval ingerold. Toen was ik op een dag aan het werk in een riool, het was  ijskoud, vies en alles zat onder de modder. Dat was voor mij de druppel, ik ben het riool uitgeklommen en heb ter plekke Nebest gebeld, daar had ik onlangs namelijk al een interessante vacature van online zien staan.” De week erna kwam Rob op gesprek in Vianen, de week daarop was het contract al getekend!

Werken bij Nebest

Ten tijde van het gesprek werkt Rob ruim 5 maanden bij Nebest, hij deelde met ons zijn ervaringen tot nu toe: “Ik heb het erg naar mijn zin hier. Het bedrijf is erg personeelsgericht, in deze mate was dat wel nieuw voor mij. Dat zit hem in heel veel kleine dingentjes, bijvoorbeeld dat we met kerst wat eerder naar huis mogen of dat er veel vrijheid is rondom thuiswerken. Al maak ik in verband met mijn laboratoriumwerkzaamheden geen gebruik van dat laatste, maar het feit dat de mogelijkheid er is zegt voor mij al genoeg. Ze laten echt zien dat ze meedenken met het personeel, daardoor zet ik zelf ook net een stapje extra. Daarnaast kan ik echt alles aan iedereen vragen, dat heeft me ook goed geholpen tijdens het inwerken. Verder is het werk wat ik nu doe ook erg afwisselend, geen dag is hetzelfde. Gezien mijn achtergrond ben ik natuurlijk veel bezig met beton, zoals de betonkernen op maat zagen en drukproeven uitvoeren. Maar ook bijvoorbeeld staaltrekproeven passeren de revue.”

Tot slot vroegen we Rob naar zijn toekomstperspectief binnen Nebest: “Ik zit momenteel erg op mijn plek. Op zondagavond denk ik nog net niet: ah, morgen weer lekker werken!” vertelt Rob met een grote glimlach op zijn gezicht, “Ik sta het liefste op de werkvloer en heb niet per se ambities om manager te worden bijvoorbeeld. Wel wil ik mijzelf in de breedte ontwikkelen op het gebied van materiaalkennis. Daarin heb ik wat betreft beton al een flinke basis, maar door middel van ervaringen opdoen in het laboratorium en het volgen van cursussen krijg ik hier ook de mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen op het gebied van onder andere staal en hout.”

28 mei 2024

Raamovereenkomst Ingenieursdiensten Provincie Utrecht

6 mei 2024

Verplichte keuring bestaande bouwwerken vanaf 1 juli 2024

3 mei 2024

Werken bij Projectmanagement: Kristel Bartelink