Specialistisch onderzoek spouwankers in metselwerk

Onlangs kwam bij een portiekflat uit de 50-er jaren een gemetseld penant van vier verdiepingen hoog naar beneden. De eigenaar van het complex benaderde Nebest voor onderzoek en specialistisch advies. Door middel van een onderzoek op locatie heeft het projectteam direct kunnen handelen en daarbij de woningcorporatie geadviseerd uit voorzorg nog een penant te verwijderen.

Geconstateerd is dat de spouwankers in het metselwerk door corrosie geheel zijn bezweken, waarbij ook gevreesd wordt voor andere delen metselwerk. Nadere beheersmaatregelen zijn in onderling overleg uitgevoerd waarbij een intensieve samenwerking tussen opdrachtgever en de specialisten van Nebest snel handelen mogelijk maakte. Inmiddels worden de gevels naverankerd om erger te voorkomen. Hierbij zijn ook de constructieve specialisten van Nebest betrokken om een constructief duurzame oplossing te ontwerpen.

Doordat Nebest alle benodigde expertise om zowel het onderzoek uit te voeren als de constructieve oplossingen te genereren, zelf in huis heeft, hebben we deze opdrachtgever heel gericht de juiste ondersteuning kunnen bieden die op dat moment nodig was.

Bericht uit Cobouw: Gevel portiekflat breekt af door verzwakte spouwankers.

Close-up portiekflat