Instandhoudingsadviezen Rijkswaterstaat GPO

32 instandhoudingsadviseurs van Nebest hebben de afgelopen drie jaar 1230 kunstwerken van een instandhoudingsadvies voorzien. Deze instandhoudingsadviezen worden door Rijkswaterstaat Grote Projecten en Onderhoud gebruikt voor de meerjarige onderhoudsprogrammering.

Om elk kunstwerk van een juist instandhoudingsadvies te voorzien, heeft Nebest een multidisciplinair team ingezet. Het team bestond uit civiele technici, werktuigbouwkundigen, elektrotechnici, duikinspecteurs, constructeurs, tunnelspecialisten, monumentenspecialisten, kostenramers, drone-inspecteurs, tekenaars, (niet-)destructieve onderzoekers en laboranten, allen in dienst van Nebest.

Rijkswaterstaat heeft het areaal in batches opgedeeld. De batches bevatten sluizencomplexen en grote beweegbare bruggen maar ook wildtunnels en duikers. Er zijn instandhoudingsadviezen gemaakt voor bijvoorbeeld Sluizencomplex Terneuzen, Brug over de Noord, Martinus Nijhofbrug, Ketelbruggen, Spijkernisserbrug, Prins Clausplein en de Haringvlietsluizen.

Naast de standaardbatches heeft Nebest drie ‘speciale batches’ uitgevoerd. Opvallend was de speciale batch ‘Wegbeheerders Ontmoeten Wegbeheerders’, waarbij kunstwerken van provincies en gemeenten zijn voorzien van een instandhoudingsadvies.

Bij de laatste prestatiemeting door Rijkswaterstaat scoorde Nebest een 10 voor kwaliteitsmanagement. We zijn erin geslaagd om de technische eisen van elke regio te combineren met de praktijk buiten en de meer contractuele benadering vanuit Rijkswaterstaat GPO. Dit past bij ons uitgangspunt om de klantwens voorop te zetten en ons product continu naar een hoger niveau te tillen.

Mark Zwaan, projectmanager Rijkswaterstaat, over Nebest:

"Ik kan na deze evaluatiesessie natuurlijk complimenten geven over de kwaliteit van jullie werk. Wat ik vandaag wil benadrukken, is dat ik vooral de passie waardeer waarmee jullie uitvoering geven aan de werkzaamheden die in opdracht van Rijkswaterstaat uitgevoerd worden."