Betononderzoek basculekelders Van Brienenoordbrug

Eerder dit jaar heeft Nebest met succes een groot onderzoek uitgevoerd naar de staat van het betonwerk van de Van Brienenoordbrug.

In opdracht van MC Renovatie Bruggen namens Rijkwaterstaat voerde Nebest technische inspecties uit en werd het betonwerk van de pijlers van de vaste boogoverspanning van zowel de oostelijke als westelijke brug aan diverse materiaalonderzoeken onderworpen. Het onderzoek vond plaats in voorbereiding op de grootschalige renovatie van de brug die in de periode 2025-2027 gepland staat.

In navolging van bovengenoemd project heeft Nebest inmiddels ook twee nieuwe opdrachten verworven waarmee onlangs van start is gegaan. Binnen deze opdrachten inspecteren en onderzoeken wij het betonwerk van de basculekelders van beide bruggen met als doel de onderhoudstoestand in kaart te brengen, de benodigde onderhoudsmaatregelen te bepalen en de parameters voor een constructieve herberekening te verifiëren. Daarnaast worden de onderdelen van beide stalen vallen van de oostelijke brug geïnspecteerd en onderzocht om de mogelijkheden tot hergebruik te beoordelen.

Een mooi project waarmee wij een bijdrage mogen leveren aan de renovatie van de iconische boogbrug die niet weg te denken valt uit Rotterdam!

Basculekelder Van Brienenoordbrug