Nebest scoort met hoogste EMVI Instandhoudingsadvies Kunstwerken 2020 Rijkswaterstaat

Voor de derde keer op rij mag Nebest instandhoudingsadviezen maken voor de kunstwerken van Rijkswaterstaat. Het EMVI-plan van Nebest is het hoogst gewaardeerd bij de aanbesteding: “Voor wat betreft het kwaliteitscriterium Procesbeheersing wordt door u uitmuntend meerwaarde geleverd.”

Rijkswaterstaat werkt aan een vlotte en veilige doorstroming. Zij zijn verantwoordelijk voor het Nederlandse netwerk met meer dan 6000 kunstwerken. In het project Instandhoudingsadvisering Kunstwerken 2020 leveren de specialisten van Nebest de onderhoudsinformatie voor het beheren van deze kunstwerken. Zo ondersteunt Nebest Rijkswaterstaat bij een vlotte en veilige doorstroming.

Passie voor asset management

Nebest is specialist in de instandhoudingsadvisering van infrastructuur. Rijkswaterstaat, maar ook andere opdrachtgevers, waarderen ons vooral om het slaan van bruggen tussen asset management en technische expertise. Al sinds jaar en dag adviseert Nebest in het asset management. Een belangrijke kracht is dat Nebest alle expertises in eigen huis heeft. Lees meer over onze passie in het vorige instandhoudingsadviesproject van Rijkswaterstaat.

Voordelen van instandhoudingsadvies

Instandhoudingsadvisering levert de volgende voordelen:

  • De onderhoudsbehoefte op lange termijn in beeld.
  • Onderbouwing van onderhoudsstrategie en investeringsbehoefte.
  • Geen onverwachte hoge kosten.
  • Verborgen risico’s in beeld.

De kracht van de instandhoudingsadvisering is dat vele onderdelen van het asset management samenkomen. Ook de basisinformatie en documentatie wordt door de adviseurs beoordeeld en er wordt een initiële risicobeoordeling gedaan. Met behulp van een FMECA worden faalkansen beoordeeld en kan er gericht geïnspecteerd worden.

Op basis van inspectieresultaten wordt de initiële risicobeoordeling getoetst en aangevuld tot een definitieve risicobeoordeling met maatregelen. De risicobeoordeling wordt aangevuld met een kostenraming en planning om zo het instandhoudingsadvies te vormen. Hiermee kan de beheerder verder om benodigd onderhoud uit te laten voeren.

Meer weten? Lees hier een interessant artikel over risicogestuurd inspecteren.