Judith van der Linde over werken bij Nebest

Sinds 1 juni 2021 is Judith van der Linde werkzaam als constructeur op de afdeling Constructief van Nebest. Wij gingen met haar in gesprek en vroegen Judith naar haar ervaringen met werken bij Nebest.

Na afronding van de master Building Engineering aan de Technische Universiteit van Delft, werkte Judith eerst een jaar als constructeur bij een ander ingenieursbureau. Daar miste ze echter de praktische kant van het constructieve vak, waardoor ze op zoek ging naar een nieuwe uitdaging. Via oud-studiegenootje en inmiddels collega Coen Fikkers, kwam Judith bij Nebest terecht. Ondertussen werkt ze alweer een halfjaar bij Nebest en heeft ze het uitstekend naar haar zin: “Het leuke aan werken bij Nebest is dat het heel afwisselend is. We berekenen niet alleen bestaande constructies, maar toetsen ook of ze in de huidige situatie nog voldoende veilig zijn. Ook als er functiewijzigingen en/of veranderende belastingen gepland staan, worden we ingeschakeld om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.” Wat het werk ook afwisselend maakt volgens Judith, is dat de doorlooptijd van projecten doorgaans niet al te lang is, “Doordat we voornamelijk met bestaande constructies bezig zijn, duren de projecten over het algemeen niet heel lang. Dat zorgt ervoor dat je aan veel meer projecten kunt werken en er dus sprake is van veel variatie in het werk.”

Ook haar wens om de praktische kant van het constructieve vak beter te leren, wordt bij Nebest vervuld, “Soms ga ik mee op pad bij een inspectie om een constructief waardeoordeel te geven. Als constructeur kijk je toch met een andere blik naar constructies. Op deze manier zorgen we ervoor dat de constructeurs alle benodigde informatie hebben om (her)berekeningen uit te kunnen voeren en zo een uitspraak kunnen doen over constructies.”

En hoe bevalt de sfeer bij Nebest? “Ik heb het ontzettend naar mijn zin. De collega’s zijn heel open en gezellig. Ook is het leuk dat veel verschillende afdelingen met elkaar samenwerken. Doordat we als afdeling Constructief vaak samenwerken met de materiaalkundigen en duikinspecteurs, leer je veel collega’s kennen. Dit komt de sfeer ten goede. En ondanks dat het druk is op het werk, voel ik niet ál te veel stress. Er wordt een gezonde werkdruk en sfeer gecreëerd. Dat vind ik echt positief.”

Portretfoto Judith van der Linde

9 juli 2024

Koninklijke onderscheiding voor Hanny van der Lubbe

28 mei 2024

Raamovereenkomst Ingenieursdiensten Provincie Utrecht

6 mei 2024

Verplichte keuring bestaande bouwwerken vanaf 1 juli 2024