Second opinion

Als opdrachtgever kunt u twijfelen over de kwaliteit van uitgevoerde bouwwerkzaamheden, resultaten uit specialistische en technische onderzoeken of over de marktconformiteit van een opgestelde raming. Maar het kan ook voorkomen dat u extra zekerheid wenst, bijvoorbeeld vanwege de complexiteit van uw project of uw beschikbare budget. In deze gevallen is het raadzaam om een second opinion uit te laten voeren door een onafhankelijke en deskundige partij. Hierbij is Nebest u graag van dienst.

Wat houdt een second opinion in?

Second opinions, technische beoordelingen of contra-expertises voeren wij uit op basis van de specialistische kennis van onze adviseurs. Deze specifieke kennis en ruime ervaring op het gebied van bouwgebreken, schades, kwaliteitstoetsen en technische beoordelingen van bouwwerken wordt daarbij nog gevoed, gestaafd en gesterkt door de mogelijkheid om inspecteurs ter plaatse onderzoek te laten verrichten en in ons eigen laboratorium specialistisch materiaalkundig onderzoek uit te laten voeren.

Nebest laat het spiegelen aan de vigerende regelgeving, contractdocumenten, voorwaarden van leveranciers en inspectieresultaten altijd gepaard gaan met een gezonde dosis (technisch) verstand. Er wordt te allen tijde rekening gehouden met het oorspronkelijk beoogde doel van de partijen waarbij de rapportage van de second opinion voor elke klant op maat kan worden gemaakt.

Waarom een second opinion bij Nebest?

Nebest heeft een ruime ervaring (> 30 jaar) op het gebied van schade- en materiaalonderzoek, advisering, projectbegeleiding en duurzaamheid. Zowel in de woningbouw als voor utilitaire werken worden wij door verschillende grote partijen als vaste betrouwbare partner ingeschakeld voor betrouwbaar advies en projectbegeleiding. Denk hierbij aan overheden, ontwikkelaars, architecten en aannemers. Onze vakspecialisten worden echter ook met enige regelmaat betrokken bij geschillen en arbitragezaken als deskundigen. Kortom, onze deskundigheid is onbetwist.