RVS-inspectie

De afgelopen jaren zijn er meerdere malen ongelukken gebeurd door het onjuist toepassen van rvs, ook wel roestvrij staal of roestvast staal genoemd. Vanwege de corrosiebestendigheid wordt dit materiaal veel toegepast op plaatsen waar vocht aanwezig kan zijn, zoals bij (binnen)zwembaden. Hoewel rvs een erg duurzaam materiaal is, kent het ook zwaktes zoals chloride. Chloride is te vinden in veel soorten water, zoals stadswater, zwembadwater en zeewater. Rvs-bevestigingsmiddelen kunnen in een chlorideatmosfeer onverwachts bezwijken. Systeemplafonds, ophangsystemen, leuningen en dergelijke kunnen hierdoor onverwachts loslaten met gevaarlijke situaties tot gevolg. Kennis van rvs en het juist toepassen van rvs is belangrijk om de veiligheid van gebruikers te garanderen. Hierbij is Nebest u graag van dienst door een rvs-inspectie uit te voeren.

Uitvoeren van een RVS-inspectie

Tijdens een rvs-inspectie wordt gekeken naar alle rvs-bevestigingsmiddelen, ook als deze zich op moeilijk bereikbare plaatsen bevinden. Nebest is hierin gespecialiseerd en maakt gebruik van verschillende bereikbaarheidsvoorzieningen, zoals hoogwerkers en steigers, om inspecties volledig uit te kunnen voeren. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het minimaliseren van hinder voor de omgeving.

Wanneer er twijfel bestaat over bepaalde rvs-bevestigingsmiddelen, wordt er een proefstuk meegenomen. Dit proefstuk wordt getest in ons eigen materiaalkundig laboratorium op eigenschappen zoals treksterkte en buigsterkte.

Waarom een rvs-inspectie door Nebest?

Nebest heeft ruime ervaring in het uitvoeren van rvs-inspecties. Hoofdzakelijk wordt op vier punten gecontroleerd bij de inspectie:

  • Aanwezigheid rvs-onderdelen.
  • Resistente of niet resistente rvs-materialen.
  • Juiste toepassing van rvs-bevestigingsmiddelen.
  • Conditie van het rvs-materiaal.

Op basis van een rvs-inspectie zijn de specialisten binnen Nebest in staat complete en doeltreffende adviezen op te stellen die u inzicht bieden in het rvs-profiel van uw asset(s) en object(en).