Lasonderzoek

Een fout in het laswerk kan desastreuze gevolgen hebben. Vooral bij (zwaar) belaste constructies is het gevaar op bijvoorbeeld instorting groot wanneer er sprake is van fouten in de lasverbindingen. Het is dan ook essentieel om lasonderzoek uit te laten voeren om de kwaliteit en eventuele aanwezigheid van fouten vast te stellen. Door een lasonderzoek uit te laten voeren door de specialisten van Nebest bent u op de hoogte van de actuele staat van de lasverbindingen in uw constructie.

Verschillende soorten lasonderzoek

Het doel van het onderzoek is het vaststellen van de aanwezigheid, locatie, afmeting en oorzaak van eventuele fouten. Enerzijds kan dit gedaan worden doormiddel van een macroscopisch onderzoek waarbij de visuele aspecten van de lasverbindingen in kaart worden gebracht. Daarnaast is het ook mogelijk om monsterafnames te doen. Deze monsters worden vervolgens in ons eigen laboratorium microscopisch onderzocht om zaken als haarscheurtjes te detecteren. Ook de hardheid van het metaal in de lasverbinding kan bepaald worden in het laboratorium.

Door een lasonderzoek uit te laten voeren door de specialisten van Nebest bent u op de hoogte van de actuele staat van de lasverbindingen in uw constructie.

© Coverfoto: Onderzoeksraad voor Veiligheid.

Instorting tribunedak AZ-stadion