Closing the Loop krijgt GO van Rijkswaterstaat

Goed nieuws! Op woensdag 6 april ontving consortium Closing the Loop, bestaande uit Nebest, Antea Group Nederland, GBN Groep en Stukton Civiel, een GO vanuit het SBIR-team van Rijkswaterstaat op het eerder uitgevoerde haalbaarheidsonderzoek: “Het Closing the Loop team kan trots zijn op de hoeveelheid werk die ze hebben verzet. We wensen het team succes en kijken met vertrouwen uit naar de verdere samenwerking.”

De volgende stap is de realisatie van het eerste hergebruikte viaduct van Nederland in de A76. Bij de Daelderweg en de A76 te Nuth bevindt zich momenteel een ongelijkvloerse kruising bestaande uit twee viaducten. Deze moeten plaatsmaken voor één nieuw viaduct. Om goed herbruikbare materialen niet verloren te laten gaan, onderzocht Closing the Loop de herbruikbaarheidspotentie van de objectonderdelen en ontwierpen ze een nieuw, circulair viaduct. Het resultaat is een nieuw viaduct dat wordt gebouwd met onderdelen uit drie bestaande viaducten en voor meer dan 65% uit hoogwaardig hergebruikte objectonderdelen bestaat.

Meer weten over de aanpak van Closing the Loop en de ontwikkeling van dit circulaire viaduct? Lees dan het artikel in Cement, kennisplatform over betonconstructies.

Artists impression circulair viaduct A76

18 augustus 2023

Nieuw meetapparaat: de Proceq Pundit PD8050 Pulse Echo

17 juli 2023

Artikel werken bij Nebest in Beton & Staalbouw

13 juli 2023

Leidraad kwaliteitsborging en -beoordeling hergebruik