• 16 apr 2024
  • 12.00-16.30 uur

Constructieve veiligheid bestaande bouw

Regelmatig zijn (woon)gebouwen uit de jaren ’50, ’60 en ’70 in het nieuws geweest vanwege constructieve problemen, zoals ingestorte uitkragende balkons, loskomende gevels en zakkende funderingen. Dergelijke problemen komen echter ook steeds vaker aan het licht bij de nieuwe generatie gebouwen, waarbij huidige omstandigheden als het extreem lage grondwaterpeil en droge zomers de problematiek verergeren. Om deze problemen te voorkomen, is het noodzakelijk dat gebouweigenaren regelmatig onderzoek (laten) verrichten naar de constructieve staat van hun gebouw(en).

Maar waar bestaat een dergelijk onderzoek uit? Hoe borg je de constructieve veiligheid van een gebouw? In deze kennissessie geven we u inzicht in de oorzaken van de problematiek die kan voorkomen bij gebouwen, demonstreren we onderzoeksmogelijkheden voor constructieve veiligheid en presenteren we hersteltechnieken voor veelvoorkomende problemen aan de hand van enkele voorbeeldprojecten. Daarnaast gaan we dieper in op de recent verplichtte NTA 8790 Periodieke beoordeling betrouwbaarheid van constructieve veiligheid van bestaande bouwwerken die gebouweigenaren vereist dat ze periodiek onderzoek laten doen naar de constructieve veiligheid van hun gebouw. Tussen de inhoudelijke presentaties door verzorgen we een rondleiding door ons eigen materiaalkundige laboratorium. Na afloop is er de gelegenheid om te netwerken met onze specialisten en mededeelnemers uit de sector.

Praktische informatie

Leerlijn: Constructieve veiligheid
Onderwerp: Constructieve veiligheid bestaande bouw
Datum: 16 april 2024
Tijdstip: 12.00-16.30 uur (lunch wordt verzorgd)
Locatie: Marconiweg 2, Vianen
Kosten: Uit iedere leerlijn kan p.p. één sessie gratis worden bijgewoond. Iedere daaropvolgende sessie kost €150,- ex. Btw.
Sprekers: Adriaan Otte, Dennis Cats, Sjoerd van Baarssen