Thijs Noordhoek over werken bij Nebest

Ter afronding van de masteropleiding Building Engineering aan TU Delft heeft Thijs Noordhoek zijn afstudeertraject volbracht bij Nebest. Vervolgens is hij in oktober 2022 in dienst getreden bij de afdeling Bouwkunde. Wij vroegen Thijs naar hoe hij deze periode ervaren heeft.

Afstuderen

“Na een goed getimed berichtje van Wouter van den Berg via LinkedIn, ben ik een bakje koffie gaan drinken op het kantoor van Nebest”, vertelt Thijs. “Ik kreeg een rondleiding door het kantoor en het laboratorium. Ook is er uitgebreid gepraat over mogelijke stageonderwerpen, waarvan hergebruik er direct voor me uit sprong. De dag erna was eigenlijk alles al in kannen en kruiken; het was duidelijk dat ik mijn afstudeertraject invulling zou geven bij Nebest.”

Tijdens zijn eerste week bij Nebest heeft Thijs al mee kunnen kijken bij een sloopproject, waar hij direct ook veel mensen heeft gesproken. “Omdat ik direct betrokken werd door de mensen in de praktijk, heb ik me vanaf de eerste tot de laatste week van mijn stage nooit echt een student gevoeld, wat ik erg fijn vond”, aldus Thijs. Parallel aan zijn praktijkervaring, die hij ondertussen (betaald) opdeed in de vorm van een 0-urencontract, vorderde ook zijn onderzoek voor het afstuderen, al moest hij naar eigen zeggen wel af en toe de balans tussen praktijk en onderzoek bewaken.

Thijs onderzocht monoliet- en kanaalplaatvloeren afkomstig uit kantoorgebouwen met bouwjaar 1970-1990 en de hergebruikmogelijkheden hiervan in seriële woningen. De conclusie uit dit onderzoek luidde dat hergebruik in constructieve zin er zeker veelbelovend uit ziet. Daarnaast valt er met hergebruik 40% tot 90% op het MKI te besparen, afhankelijk van het type vloer. Een combinatie van diepgaande eigen interesse, veel contact met de praktijk en goede begeleiding resulteerde erin dat Thijs is afgestudeerd met een 8 als cijfer.

Werken bij Nebest

“Al vanaf het begin voelde ik me thuis bij Nebest. Als stagiair mocht ik dan ook al direct meedoen met de bedrijfsbarbecue en het bedrijfsuitje: kleiduifschieten en spareribs eten. Dat gevoel is onveranderd gebleven nu ik daadwerkelijk in dienst ben voor de afdeling Bouwkunde, alleen werk ik nu natuurlijk niet meer aan een scriptie maar ligt de focus volledig op projecten. Het leukste aan mijn huidige werk is op inspectie gaan en bezig zijn met objecten, zelfs als ik daarvoor met mijn lichte hoogtevrees op een hoogwerker moet staan.”

 Thijs ervaart een gezellige, productieve sfeer binnen het bedrijf. “De dynamiek met mijn collega’s is uitstekend, het is een mooie mix in leeftijden en ervaringsniveaus. Hierdoor is eigenlijk alles wel bespreekbaar en kunnen we veel van elkaar leren. Nebest voelt als een familiebedrijf door de platte organisatiestructuur. Daardoor zijn ook de communicatielijnen erg kort en zijn zaken vaak efficiënt te regelen.”

Met een ambitieuze blik op de toekomst laat Thijs weten graag meer projecten rondom hergebruik en circulariteit namens Nebest uit te voeren. En daarnaast op termijn betrokken te zijn bij de oprichting van een afdeling waarvan de focus op hergebruik en circulariteit ligt.

6 mei 2024

Verplichte keuring bestaande bouwwerken vanaf 1 juli 2024

3 mei 2024

Werken bij Projectmanagement: Kristel Bartelink

25 april 2024

Combinatie Royal HaskoningDHV/Nebest wint raamovereenkomst Werven Utrecht