De ambitie van gemeente Tiel is om de stad en het rivierenlandschap bij elkaar te brengen door middel van een ‘loopas’. Een verblijfsplek aan de Waal en een aanzienlijke vermindering van het aantal parkeerplaatsen. Kenmerkend zijn het open karakter, de lange lijnen en de robuuste materialen. Nebest heeft van de gemeente opdracht gekregen voor het maken van het ontwerp en het schrijven van een bestek hiervoor.

gemeente tiel waalkade herinrichting ontwerp en bestek nebest.jpg

Nebest werkt voor de herinrichting samen met de gemeente Tiel, Z A M B E L I landschapsarchitectuur en StudioD. De landschapsarchitect bewaakt de beeldkwaliteit. Nebest werkt het voorlopige en definitieve ontwerp uit tot een bestek. Op basis van het bestek zal een aannemer worden geselecteerd.

In de nieuwe vorm krijgt de Waalkade een groene entree tot het historische centrum van de stad. Naast de loper worden ook een flaneerkade, parkeerplaatsen en ruimte voor touringcars aangelegd. Daarnaast biedt het nieuwe ontwerp plaats aan evenementen zoals Appelpop. Nebest zet het architectonisch ontwerp om in een technisch ontwerp en bestek.

Belangrijk in het ontwerp van de nieuwe Waalkade is een 280 meter lange kade. Cruiseschepen kunnen hier aanmeren. De kade is een grondkerende constructie van stalen damwanden die verankerd worden in de grond.

Fotoalbum