Paul de Boeck over werken bij Nebest

Paul de Boeck is op 1 september 2006 in dienst getreden bij Nebest binnen de afdeling projectmanagement. In dit artikel blikken we met Paul terug op zijn ervaringen van de afgelopen (ruim) 16 jaar.

Achtergrond

“Bij mijn vorige werkgever werd er veel in hokjes gedacht en werkten we vooral binnen de kaders. Hier was ik op een gegeven moment ook wel een beetje klaar mee. Toevallig werd ik in die periode gebeld door Nebest, waar ze via-via hadden gehoord dat ik een beetje zoekende was. Van Nebest had ik zelf nog nooit gehoord, maar zowel telefonisch als later face-to-face liet het een positieve indruk op me achter. Na een gesprek of twee was het beklonken en maakte ik de overstap naar Nebest, dat is zo achteraf gezien een uitstekende keuze geweest. Ik ben destijds begonnen met wat toets- en inspectiewerk en diverse onderzoeken binnen projecten, zoals HSB-overlaging Moerdijkbrug  en verschillende windmolenparken. Langzaam maar zeker kwam ik steeds vaster te zitten binnen de club van Projectmanagement.”

Projectmanagement

In de ruim 16 jaar waarin Paul inmiddels werkzaam is bij Nebest heeft hij diverse functies bekleed. “Ik ben begonnen als inspecteur en toetser, maar door de jaren heen heb ik ook werk verricht als onder andere toetscoördinator, directievoerder en technisch manager. Een aantal projecten uit die tijd zijn me wel bijgebleven. Bijvoorbeeld mijn eerste Design & Construct project aan de Schoterbrug, Gemeente Haarlem. Voor die tijd lag mijn focus vooral op betongerelateerde projecten, dus dit was wel uniek. Maar bijvoorbeeld ook het project waarbij specialistisch onderhoud aan de hefbrug in Waddinxveen werd uitgevoerd was wel markant, daar heb ik het erg naar mijn zin gehad. Ook heb ik nog een tijdje in de OR van Nebest gezeten en ben ik manager van de afdeling geweest, omdat ik mijn mond nooit kon houden!” grapt Paul. “Dat heb ik een paar jaar gedaan, maar omdat acquisitie niet zo mijn ding is, heb ik toen toch besloten om deze managementtaken naast me neer te leggen en de volle focus terug in de projecten te leggen.”

Tegenwoordig voert Paul zijn werkzaamheden uit als projectmanager/contractmanager. “Het werk dat ik doe is erg divers. Zo werk ik momenteel in opdracht van twee gemeentes, Gemeente Utrecht en Gemeente BEL. Hierbij voer ik mijn werkzaamheden gedeeltelijk op kantoor uit en gedeeltelijk vanuit huis. Toch probeer ik ook regelmatig buiten bij projecten in uitvoering te komen. Dat geeft me een beter beeld van de status van het project, maar ook het team en de omgeving. Hierbij zijn de e-mail en de telefoon mijn belangrijkste attributen, daar zit ook wel het gros van mijn tijdsbesteding in. Er wordt veel overlegd op projectbasis, maar ook het team moet goed aanvoelen. Dat maakt het als manager een stuk leuker en makkelijker.”

Werken bij Nebest

“Met het werk dat ik doe zit ik veel gedetacheerd bij opdrachtgevers. Neem bijvoorbeeld de Provincie Noord-Holland, waar ik meer dan 10 jaar heb gezeten. Toch voelt Nebest voor mij altijd als thuiskomen. Zelfs als er geen dagelijks contact is, word je bij Nebest niet zomaar vergeten, het voelt erg familiair. Er wordt niet te veel in hokjes gedacht, maar juist gekeken naar hoe ieder individu in zijn of haar kracht gezet kan worden. Wanneer je zelf de wil toont, is er binnen dit bedrijf veel mogelijk op het gebied van zelf initiatieven nemen en doorgroeien. Door de jaren heen heb ik zo mezelf en het bedrijf in de breedte erg zien groeien, dat maakt het toch wel erg mooi.”

Tot slot vroegen we Paul naar zijn ambities en toekomstplannen binnen Nebest. “De afgelopen jaren is mijn werk natuurlijk erg divers geweest. Uitdagingen opzoeken is hierin iets wat ik graag doe. Bijvoorbeeld een project dat spaak loopt weer terug op de rails te krijgen, of om van een team dat op los zand staat weer een hecht en efficiënt team te maken. Wanneer me zoiets is gelukt, ga ik echt met een tevreden gevoel weer terug naar huis. Verder bekijk ik het momenteel echt van dag tot dag. Ik kijk welke projecten er op mijn pad komen en dan vooral bezig zijn met wat ik leuk vind en wat me energie geeft. De markt is gewoon erg snel aan het veranderen, dat biedt soms nieuwe uitdagingen die we nu nog niet kennen. Wie weet ben ik binnenkort wel betrokken bij vergroeningsprojecten terwijl ik daar momenteel nog helemaal geen ervaring in heb. Laat maar komen, we pakken het op!”

28 mei 2024

Raamovereenkomst Ingenieursdiensten Provincie Utrecht

6 mei 2024

Verplichte keuring bestaande bouwwerken vanaf 1 juli 2024

3 mei 2024

Werken bij Projectmanagement: Kristel Bartelink