• 3 okt 2024
  • 12.00-16.30 uur

Schadeherkenning, onderzoek en herstel van beton en staal

Beton en staal zijn de meest gebruikte bouwmaterialen in Nederland. Ondanks de doorgaans lange levensduur kunnen zaken als overbelasting of aantasting door milieufactoren ervoor zorgen dat deze materialen versneld degraderen. Een cruciaal onderdeel in het beheer en onderhoud van constructies is het tijdig vaststellen én duurzaam herstellen van schades, om vervolgschades en/of grotere constructieve problemen te voorkomen.

Tijdens deze sessie gaan we aan de hand van praktijkvoorbeelden en casestudy’s dieper in op schadeherkenning aan beton en staal. Daarnaast bieden we inzicht in de verschillende (non-)destructieve onderzoekstechnieken die toegepast worden bij beton- en staalconstructies. Tot slot behandelen we duurzame herstelprincipes. Tussen de inhoudelijke presentaties door verzorgen we een rondleiding door ons eigen materiaalkundige laboratorium. Na afloop is er de gelegenheid om te netwerken met onze specialisten en mededeelnemers uit de sector.

Praktische informatie

Leerlijn: Materiaalkunde
Onderwerp: Schadeherkenning onderzoek en herstel van beton en staal
Datum: 3 oktober 2024
Tijdstip: 12.00-16.30 uur (lunch wordt verzorgd)
Locatie: Marconiweg 2, Vianen
Kosten: Uit iedere leerlijn kan p.p. één sessie gratis worden bijgewoond. Iedere daaropvolgende sessie kost €150,- ex. btw.
Sprekers: Astrid Elzas, Edward Ermens, Jorik Huisman, Ralph Engelsma