• 12 sep 2024
  • 12.00-16.30 uur

Circulair ontwerpen en duurzaam materiaalgebruik

Het moment dat circulaire ambities concreet vorm krijgen in een project, is wanneer je start met het ontwerpen. De keuzes die dan worden gemaakt zijn tenslotte van doorslaggevende invloed op het uiteindelijke projectresultaat. Door circulair te ontwerpen krijgen bouwwerken een positievere invloed op milieu, grondstoffen en waarde. De vraag is hoe, over circulair ontwerpen bestaan vele verschillende inzichten.

In deze kennissessie presenteren we de verschillende ontwerpstrategieën die voorhanden zijn om tot een circulair ontwerp te komen. Ontwikkeling op het gebied van wet- en regelgeving worden besproken en aan de hand van enkele praktijkvoorbeelden worden voorbeelden gegeven van circulair ontwerp en materiaalgebruik. Tot slot gaan we in op de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van materiaalgebruik. We komen tezamen om nieuwe inzichten en ervaringen uit te wisselen om circulariteit in de bouwpraktijk te bevorderen. Na afloop is er de gelegenheid om te netwerken met onze specialisten en mededeelnemers uit de sector.

Praktische informatie

Leerlijn: Duurzaamheid & Circulariteit
Onderwerp: Circulair ontwerpen en duurzaam materiaalgebruik
Datum: 12 september 2024
Tijdstip: 12.00-16.30 uur (lunch wordt verzorgd)
Locatie: Marconiweg 2, Vianen
Kosten: Uit iedere leerlijn kan p.p. één sessie gratis worden bijgewoond. Iedere daaropvolgende sessie kost €150,- ex. Btw.
Sprekers: Wouter van den Berg, Boyd van den Broek, Thijs Noordhoek, Tim Pauli