• 10 okt 2024
  • 12.00-16.30 uur

Beheer en onderhoud van bestaande kunstwerken

De komende jaren staan beheerders van civiele kunstwerken voor een enorme opgave. Veel naoorlogse kunstwerken bereiken het einde van hun ontwerplevensduur, belastingen zijn gewijzigd en wet- en regelgeving is aangepast. Budgetten voor beheer en onderhoud zijn niet vanzelfsprekend beschikbaar. Daarnaast staan met het oog op de Rijksbrede doelstelling Nederland circulair in 2050 thema’s als duurzaamheid en circulariteit bovenaan de agenda, wat ook de nodige uitdagingen met zich meebrengt.

In deze kennissessie geven we u handvatten om grip te krijgen op het beheer en onderhoud van uw areaal. Zo vertellen onze adviseurs meer over veelvoorkomende risico’s aan bestaande kunstwerken en hoe u deze kunt beoordelen. Daarnaast bespreken we de vertaalslag naar assetmanagementplannen en de budgettering. Tot slot behandelen we de laatste ontwikkelingen in het digitale landschap. Tussen de inhoudelijke presentaties door verzorgen we een rondleiding door ons eigen materiaalkundige laboratorium. Na afloop is er de gelegenheid om te netwerken met onze specialisten en mededeelnemers uit de sector.

Brug Van Brienenoordbrug

Praktische informatie

Leerlijn: Assetmanagement
Onderwerp: Beheer en onderhoud van bestaande kunstwerken
Datum: 10 oktober 2024
Tijdstip: 12.00-16.30 uur (lunch wordt verzorgd)
Locatie: Marconiweg 2, Vianen
Kosten: Uit iedere leerlijn kan p.p. één sessie gratis worden bijgewoond. Iedere daaropvolgende sessie kost €150,- ex. Btw.
Sprekers: Adriaan Otte, Irene Dekker, Marit Schotsman